Blynai su soromis ir varške

Ingredientai: Sorų kruopos - 125 gramai, Vanduo - 250 mililitrai, Pienas - 250 mililitrai, Varškė - 180 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Miltai - 3 valgomiej.

Kruopas nuplaukite, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir pavirkite 5 minutes. Supilkite pieną. Į atvėsusias soras sudėkite varškę, kiaušinius, grietinę, sodą, cukrų ir druską, suberkite miltus ir išmaišykite. Kepkite aliejuje iš dviejų pusių, kol gražiai pagels, sudėkite ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Patiekite su vaisiais arba grietine.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.