Blynai su soromis ir varške
Ingredientai: Sorų kruopos - 125 gramai, Vanduo - 250 mililitrai, Pienas - 250 mililitrai, Varškė - 180 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Miltai - 3 valgomiej.
Kruopas nuplaukite, užpilkite vandeniu, užvirinkite ir pavirkite 5 minutes. Supilkite pieną. Į atvėsusias soras sudėkite varškę, kiaušinius, grietinę, sodą, cukrų ir druską, suberkite miltus ir išmaišykite. Kepkite aliejuje iš dviejų pusių, kol gražiai pagels, sudėkite ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Patiekite su vaisiais arba grietine.