Blyneliai su kefyru
Ingredientai: Kefyras - 1 litras, Kvietiniai miltai - 250 gramai, Soda - 2 gramai, Cukrus - 50 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Bulvių krakmolas - 100 gramai, Augalinis aliejus - 50 mililitrai.
Tai ploni, skanūs, porėti, lengvai paruošiami (ir virškinami) blynai, kurie patiks visai šeimai! Sumaišykite kefyrą, kiaušinius, cukrų ir druską, suberkite persijotus miltus ir krakmolą. Išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, suberkite sodą. Įpilkite į tešlą šiek tiek aliejaus, kad blynai nekibtų prie keptuvės. Tešla turi būti gana skysta, kad būtų lengviau paskleisti ir blynai būtų plonesni. Jeigu išėjo per tiršta, įpilkite dar kefyro. Iškepkite blynus ir sulankstykite arba susukite voleliu.