Blyneliai su kefyru

Ingredientai: Kefyras - 1 litras, Kvietiniai miltai - 250 gramai, Soda - 2 gramai, Cukrus - 50 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Bulvių krakmolas - 100 gramai, Augalinis aliejus - 50 mililitrai.

Tai ploni, skanūs, porėti, lengvai paruošiami (ir virškinami) blynai, kurie patiks visai šeimai! Sumaišykite kefyrą, kiaušinius, cukrų ir druską, suberkite persijotus miltus ir krakmolą. Išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, suberkite sodą. Įpilkite į tešlą šiek tiek aliejaus, kad blynai nekibtų prie keptuvės. Tešla turi būti gana skysta, kad būtų lengviau paskleisti ir blynai būtų plonesni. Jeigu išėjo per tiršta, įpilkite dar kefyro. Iškepkite blynus ir sulankstykite arba susukite voleliu.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.