Blyneliai su kriaušėmis ir medumi
Ingredientai: Pienas - 300 mililitrai, Miltai - 2 stiklinės, Kriaušė - 1 vienetas, Kiaušiniai - 2 vienetai, Sviestas - 3 valgomieji šaukštai, Rudasis cukrus - 1 valgomasis šaukštas, Cinamonas - 0.5 vieneto, Medus - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsn.
2 šaukštus sviesto sudėkite į puodą, šiek tiek pakaitinkite, kad jis ištirptų, supilkite pieną ir nuimkite nuo ugnies. Kiaušinius pagardinkite druska, suberkite cukrų ir plakite su blenderiu, kol gausis puri masė. Į kiaušinius supilkite pusę pieno, suberkite miltus ir plakite nedideliu greičiu. Tuomet supilkite likusį pieną, dar šiek tiek paplakite ir palikite visą masę pastovėti 20 minučių. Kriaušes supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite likusį šaukštą sviesto, sudėkite pjaustytas kriaušes, cinamoną ir medų. Viską išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir iškepkite lietinius. Iškepusius blynelius įdarykite kriaušių mase.