Bulgariškas bulvių apkepas su mėsa

Ingredientai: Faršas - 500 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakas - 1 vienetas, Bulvės - 6 vienetai, Pomidorai savo sultyse - 400 gramai, Morka - 1 vienetas, alyvuogių aliejaus - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Miltai - 2 valgomie.

Iki auksinio atspalvio apkepkite svogūnus ir česnakus, tada sudėkite faršą ir kepkite tol, kol mėsa nebebus raudona. Sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves, stambiai sutarkuotą morką, šiek tiek pasmulkintus pomidorus, kapotas petražoles, pabarstykite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, įpilkite apie 100 ml vandens. Periodiškai pamaišydami ir, jei reikia, papildydami skysčio, kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies tol, kol suminkštės bulvės. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus, įpilkite pieno. Kai masė sutirštės – nukelkite keptuvę nuo viryklės. Tada įmaišykite išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus. Dabar musakos mišinį perdėkite į kepimo indą ir apliekite paruoštu padažu. Kapkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.