Bulviniai blynai su varškės įdaru

Bulviniai blynai su varškės įdaru freeskyline | Shutterstock.com

Bulviniai blynai dažniau kepami su mėsos įdaru, tačiau bulviniai blynai su varške tikrai nėra prastesni! Patiekite juos su grietine, gabaliuku sūdytos lašišos.

Jums reikės:

Blynams:

  • 1 kg bulvių;
  • 1 didesnio svogūno;
  • 2 kiaušinių;
  • 4 šaukštų miltų;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Įdarui:

  • 300 g varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 skiltelės česnako;
  • pundelio žalumynų;
  • pagal skonį druskos, pipirų. 

Gaminimas:

  1. Bulves ir svogūną sutarkuokite pačia smulkiausia, trynimo tarka arba sutrinkite. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska, pipirais. 
  2. Varškę pertrinkite, įmuškite kiaušinį, pagardinkite smulkintu česnaku ir žalumynais, druska, pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite šaukštą bulvių masės, išlyginkite, dėkite truputį varškės masės, o ant viršaus dar šaukštą bulvių masės.
  4. Palaukite, kol apačia sutvirtės, apverskite ir apkepinkite iš kitos pusės.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.