Bulviniai blynai su varškės įdaru
freeskyline | Shutterstock.com
Bulviniai blynai dažniau kepami su mėsos įdaru, tačiau bulviniai blynai su varške tikrai nėra prastesni! Patiekite juos su grietine, gabaliuku sūdytos lašišos.
Jums reikės:
Blynams:
- 1 kg bulvių;
- 1 didesnio svogūno;
- 2 kiaušinių;
- 4 šaukštų miltų;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Įdarui:
- 300 g varškės;
- 1 kiaušinio;
- 1 skiltelės česnako;
- pundelio žalumynų;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Bulves ir svogūną sutarkuokite pačia smulkiausia, trynimo tarka arba sutrinkite. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska, pipirais.
- Varškę pertrinkite, įmuškite kiaušinį, pagardinkite smulkintu česnaku ir žalumynais, druska, pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite šaukštą bulvių masės, išlyginkite, dėkite truputį varškės masės, o ant viršaus dar šaukštą bulvių masės.
- Palaukite, kol apačia sutvirtės, apverskite ir apkepinkite iš kitos pusės.