Bulviniai paplotėliai

Ingredientai: Bulvių košė - 500 saujos, Kiaušinis - 1 vienetas, Sviestas - 1 valgomasis šaukštas, Miltai - 400 gramai, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Druska - 1.5 arbatinio šaukštelio.

Atšildykite bulvių košę iki kambario temperatūros (jeigu laikėte šaldytuve), įdėkite sviesto ir druskos. Košė turi būti gana kieta. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Jeigu norite skirtingų skonių paplotėlių, padalinkite gautą masę į dvi dalis. Į vieną dalį galima įmaišyti, pavyzdžiui, ciberžolės, kmynų ir pipirų, į kitą - petražolių ir česnako. Į abi dalis įdėkite po 200 g miltų, sumaišytų su kepimo milteliais. Tešla bus lipni, tačiau daugiau miltų nedėkite. Pridenkite tešlos gumulus plėvele ir pusvalandžiui atidėkite. Pabarstykite stalą miltais. Tešla bus dar minkštesnė ir lipnesnė, todėl pirštus nuolat turėsite padažyti į miltus. Padalinkite masę su žalumynais į 4-6 dalis. Neminkykite, nes paplotėliai bus kietesni. Tiesiog kiekvieną gabalėlį dėkite ant miltų, suformuokite 1 cm storio paplotėlį ir dėkite į riebalais pateptą skardą. Lygiai tą patį padarykite ir su likusia mase. Paplotėlius kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 25-30 minučių, tada sudėkite vieną ant kito ir patiekite dar karštus. Tinka su sviestu, grietine, vietoje duonos prie sriubos, salotų ir mėsos.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.