Bulvių kotletai su kumpiu ir sūriu
Ingredientai: Bulvės - 800 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Sūris - 80 gramai, Kumpis - 80 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Petražolės - 1 sauja, Džiūvėsėliai - 5 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis, Aliejus (kepimui) - 70 mililitrai.
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite. Į bulvių košę sudėkite kiaušinius, tarkuotą sūrį, smulkiai kubeliais pjaustytą arba tarkuotą kumpį (galima naudoti dešreles, dešrą, šoninę, tiks įvairūs mėsos likučiai), labai smulkiai supjaustytą svogūną, smulkiai sukapotas petražoles, pagal skonį berkite druskos. Gerai suminkykite kotletų masę. Jeigu bulvės nekrakmolingos, formuojant kotletai yra birūs, tai teks įberti kelis šaukštus krakmolo. Iš masės suformuokite kotletus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepinkite gerai įkaitintame aliejuje iki kol dailiai apskrus. Kotletukus verskite atsargiai, nes jie lengvai lūžta. Patiekite su grietine ar raugintais agurkėliais.