Burokėlių kotletai (burgeriams ir ne tik)
Ingredientai: Didelių burokėlių - 2 vienetai, Kiaušinis - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Česnakas - 1 skiltelė, Manų kruopos - 2 valgomieji šaukštai, Džiūvėsėliai (apvoliojimui) - 1 sauja, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejaus (kepimui) - 4 valgomi.
Burokėlius išvirkite, atvėsinkite ir sutarkuokite. Sudėkite į puodą, įpilkite 100 ml vandens, užvirinkite, suberkite manų kruopas, maišant patroškinkite 10 min. Per tą laiką vanduo turėtų beveik išgaruoti. Uždenkite. Palikite pabrinkti 20 min. Į gautą masę įmuškite kiaušinį, įspauskite česnaką, sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, pagardinkite druska, pipirais. Išmaišykite. Suformuokite kotletus, juos apvoliokite džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Burokėlių kotletus naudokite puikiems burgeriams arba patiekite su daržovių salotomis, grietine, kruopų garnyru.