Česnakinės bulvės

Ingredientai: Bulvės - 5 vienetai, Sviestas - 100 gramai, Kietas sūris (tarkuotas) - 5 valgomieji šaukštai, Grietinė - 1 valgomasis šaukštas, Česnakas - 3 skiltelės, Petražolės - 1 pundelis.

Bulves išvirkite ir nusunkite. Paruoškite česnakinę masę: sumaišykite minkštą sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, perspaustą česnaką, smulkintas petražoles, druską ir pipirus. Bulves perpjaukite išilgai per pusę, sudėkite į riebalais išteptą skardą. Ištepkite paruošta mase ir kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 minučių.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.