Cinamoninės bandelės iš batono

Ingredientai: Forminio batono (minkšto, šviežio) - 12 riekės, Sviestas - 200 gramai, Cinamonas - 2 valgomieji šaukštai, Cukrus - 2 valgomieji šaukštai.

Nuo riekių nupjaustykite pluteles. Kiekvieną riekę plonai iškočiokite. Sviestą išlydykite. Cinamoną sumaišykite su cukrumi. Lydytu sviestu negailint sutepkite riekę, ją apiberkite cukraus ir cinamono mišiniu. Sulenkite ir susukite. Kad būtų tvirčiau galite persmeigti vandenyje 5-10 min. pamirkytu (reikia pamirkyti, kad orkaitėje nepradėtų degti) dantų krapštuku arba galite sukiški į keksiukų skardą. Šitaip paruoškite visas batono riekes. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.