Citrusinis cukinijų džemas
Tatevosian Yana | Shutterstock.com
Nuostabaus skonio džemas ir tikras išsigelbėjimas, jeigu reikia sunaudoti cukinijų perteklių. Jam puikiai tinka ir peraugusios, nelabai skanios cukinijos. Jis tinka ne tik prie blynų, skrebučių, bet ir prie sūrio.
Jums reikės:
- 1 kg cukinijų;
- 2 didelių apelsinų;
- 1 citrinos;
- 500 g cukraus.
Gaminimas:
- Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Jeigu norite, kad džemas būtų vienalytės konsistencijos, tai pjaustykite smulkiau, tačiau, jeigu norite, kad jaustųsi gabaliukai - reikėtų pjaustyti gan stambiai.
- Nuo apelsinų nutarkuokite žievelę ir atidėkite. Pačius apelsinus nulupkite ir nuo skiltelių nuimkite plėveles, jeigu virsite su jomis, džemas bus kartokas, reikės daugiau cukraus.
- Cukinijas ir apelsinus sumaišykite su cukrumi ir naktį laikykite šaltai.
- Citrinos žievelę nutarkuokite, sultis išspauskite.
- Kitą dieną cukinijas su apelsinais ir cukrumi sumaišykite su citrinos sultimis.
- Statykite puodą ant ugnies ir užvirkite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite porą valandų pastovėti.
- Tuomet vėl virkite ant nedidelės ugnies iki kol sutirštės (apie valandą), pačioje pabaigoje įmaišykite tarkuotas apelsinų ir citrinos žieveles, išmaišykite.
- Džemą dėkite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.