Citrusinis cukinijų džemas

Citrusinis cukinijų džemas Tatevosian Yana | Shutterstock.com

Nuostabaus skonio džemas ir tikras išsigelbėjimas, jeigu reikia sunaudoti cukinijų perteklių. Jam puikiai tinka ir peraugusios, nelabai skanios cukinijos. Jis tinka ne tik prie blynų, skrebučių, bet ir prie sūrio.

Jums reikės:

  • 1 kg cukinijų;
  • 2 didelių apelsinų;
  • 1 citrinos;
  • 500 g cukraus.

Gaminimas:

  1. Cukinijas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Jeigu norite, kad džemas būtų vienalytės konsistencijos, tai pjaustykite smulkiau, tačiau, jeigu norite, kad jaustųsi gabaliukai - reikėtų pjaustyti gan stambiai.
  2. Nuo apelsinų nutarkuokite žievelę ir atidėkite. Pačius apelsinus nulupkite ir nuo skiltelių nuimkite plėveles, jeigu virsite su jomis, džemas bus kartokas, reikės daugiau cukraus.
  3. Cukinijas ir apelsinus sumaišykite su cukrumi ir naktį laikykite šaltai.
  4. Citrinos žievelę nutarkuokite, sultis išspauskite.
  5. Kitą dieną cukinijas su apelsinais ir cukrumi sumaišykite su citrinos sultimis.
  6. Statykite puodą ant ugnies ir užvirkite, nuimkite nuo ugnies ir leiskite porą valandų pastovėti.
  7. Tuomet vėl virkite ant nedidelės ugnies iki kol sutirštės (apie valandą), pačioje pabaigoje įmaišykite tarkuotas apelsinų ir citrinos žieveles, išmaišykite.
  8. Džemą dėkite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite vėsiai.

Susiję straipsniai

Marinuotos cukinijos žiemai

Marinuotos cukinijos puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.

Pikantiškas cukinijų keksas su sūriu

Šis cukinijų keksas yra puikus užkandis. Jį galima patiekti su įvairiais sūriais, užtepėlėmis, sultiniu ar lengva sriuba.

Cukinijų apkepas su sūriu

Šį apkepą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su grietine, jogurtu be priedų ar varškės padažu.