Cukinijų ir sūrio blynai

Cukinijų ir sūrio blynai Julie208 | Shutterstock.com

Labai skanūs ir paprastai paruošiami cukinijų blyneliai.

Jums reikės:

  • 1 kg cukinijos;
  • 2 kiaušinių;
  • 150 g fermentinio sūrio;
  • 100 g miltų;
  • pundelio krapų;
  • pagal skonį druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Cukiniją nuplaukite, jeigu ji nedidelė, tai nei lupti, nei sėklų šalinti nereikia. Jeigu cukinija didelė, tai nulupkite, pašalinkite sėklas.
  2. Cukiniją stambiai sutarkuokite, apibarstykite druska, 5-10 min. palaukite ir nuspauskite skystį.
  3. Į cukinijų tarkius įmaišykite smulkiai tarkuotą sūrį, tuomet įmuškite kiaušinius, berkite miltus, smulkintus krapus, pagardinkite druska, kitais mėgiamais prieskoniais. Viską gerai išmaišykite.
  4. Blynus kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kepkite maždaug 5-6 min., uždengus dangčiu, tuomet apverskite ir kepkite dar apie 5 min.
  5. Žinoma, tikslus kepimo laikas priklauso nuo to, kokio dydžio blynus formuosite.
  6. Blynus patiekite su grietine, jogurtu ar varške.

Susiję straipsniai

Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės...

Marinuotos cukinijos žiemai

Marinuotos cukinijos puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.

Pikantiškas cukinijų keksas su sūriu

Šis cukinijų keksas yra puikus užkandis. Jį galima patiekti su įvairiais sūriais, užtepėlėmis, sultiniu ar lengva sriuba.