Dešrelės tešlos suktinukuose
Ingredientai: Miltai - 300 gramai, Dešrelės - 10 vienetai, Mielės - 20 gramai, Pienas - 0.25 stiklinės, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai - 1 vienetas, Druska - 1 žiupsnelis, Cukrus - 1 žiupsnelis.
Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi, grietine, aliejumi, kiaušinio tryniu ir druska. Į mieles suberti miltus. Tešlą išminkyti ir plonai iškočioti. Baltymą truputį paplakti ir juo aptepti iškočiotą tešlą. Tešlą supjaustyti 2,5-3 cm pločio. Ant juostelės galiuko padėti dešrelę ir spirale ją apsukti tešla. Apvyniotos dešrelės dedamos ant riebalais pateptos skardos, viršų aptepti likusiu baltymu. Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus. Galima patiekti su pomidorų arba majonezo padažu.