Dešrelės tešlos suktinukuose

Ingredientai: Miltai - 300 gramai, Dešrelės - 10 vienetai, Mielės - 20 gramai, Pienas - 0.25 stiklinės, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Kiaušiniai - 1 vienetas, Druska - 1 žiupsnelis, Cukrus - 1 žiupsnelis.

Mieles sumaišyti su pienu, cukrumi, grietine, aliejumi, kiaušinio tryniu ir druska. Į mieles suberti miltus. Tešlą išminkyti ir plonai iškočioti. Baltymą truputį paplakti ir juo aptepti iškočiotą tešlą. Tešlą supjaustyti 2,5-3 cm pločio. Ant juostelės galiuko padėti dešrelę ir spirale ją apsukti tešla. Apvyniotos dešrelės dedamos ant riebalais pateptos skardos, viršų aptepti likusiu baltymu. Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus. Galima patiekti su pomidorų arba majonezo padažu.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!