Drėgnas apelsinų keksas

Ingredientai: Nutarkuota apelsinų žievelė - 100 gramų, Miltai - 160 gramų, Migdolų miltai - 80 gramų, Kiaušinių tryniai - 5 vienetai, Kiaušinių baltymai - 4 vienetai, Cukrus - 150 gramų, Apelsinų sultys - 70 mililitrų, Sviestas - 160 gramų.

Atskirame inde išplakite kambario temperatūros sviestą, kiaušinių trynius ir 100 g cukraus. Tuomet įmaišykite apelsino žieveles, apelsinų sultis ir perplakite. Suberkite migdolų miltus (jeigu jų neturite, tai galite keisti paprastais miltais), išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiais 50 g cukraus iki standumo. Juos atsargiai įmaišykite į sviestinę masę. Galiausiai įsijokite likusius miltus ir permaišykite. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje, apie 50 min. Iškeptą keksą visiškai atvėsinkite, išimkite iš formos, galite apiberti cukraus pudra ar aplieti saldžiarūgščia glazūra iš maždaug lygiomis dalimis sumaišytų citrinų sulčių ir cukraus pudros. Nuostabiai kvapnus ir tiesiog burnoje tirpstantis keksas!

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.