Drėgnas apelsinų keksas
Ingredientai: Nutarkuota apelsinų žievelė - 100 gramų, Miltai - 160 gramų, Migdolų miltai - 80 gramų, Kiaušinių tryniai - 5 vienetai, Kiaušinių baltymai - 4 vienetai, Cukrus - 150 gramų, Apelsinų sultys - 70 mililitrų, Sviestas - 160 gramų.
Atskirame inde išplakite kambario temperatūros sviestą, kiaušinių trynius ir 100 g cukraus. Tuomet įmaišykite apelsino žieveles, apelsinų sultis ir perplakite. Suberkite migdolų miltus (jeigu jų neturite, tai galite keisti paprastais miltais), išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiais 50 g cukraus iki standumo. Juos atsargiai įmaišykite į sviestinę masę. Galiausiai įsijokite likusius miltus ir permaišykite. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite tešlą. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje, apie 50 min. Iškeptą keksą visiškai atvėsinkite, išimkite iš formos, galite apiberti cukraus pudra ar aplieti saldžiarūgščia glazūra iš maždaug lygiomis dalimis sumaišytų citrinų sulčių ir cukraus pudros. Nuostabiai kvapnus ir tiesiog burnoje tirpstantis keksas!