Drėgni moliūgų keksiukai su cinamonu
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-15
| Atnaujinta: 2025-10-17
MShev | Shutterstock.com
Šie moliūginiai keksiukai labai kvapnūs, drėgni ir skanūs - tikras rudens gardumėlis.
12 moliūginių keksiukų Jums reikės:
- 200 g moliūgų tyrės (orkaitėje be žievelės kepto moliūgo sutrinto iki vientisos masės)
- 200 g moliūgų tyrės (virto ar kepto moliūgo sutrinto iki vientisos masės. 200 g moliūgų tyrės reikės apie 300 g šviežio moliūgo);
- 2 kiaušinių;
- 150 g cukraus (galima dėti mažiau arba naudoti rudąjį cukrų);
- 120 ml neutralaus skonio aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų);
- 200 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 0,5 šaukštelio sodos;
- 1 šaukštelio cinamono arba kitų prieskonių: imbiero, kardamono, gvazdikėlių. Labai tinka ir meduolių prieskonių mišiniai;
- žiupsnelio druskos.
Patarimas: keksiukus galite pagerinti riešutais, šokolado gabaliukais, razinomis.

Karin Nelson | Shutterstock.com
Moliūginių keksiukų gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol masė bus puri ir balta.
- Supilkite aliejų ir moliūgų tyrę, išmaišykite iki vientisos masės.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius ir druską.
- Sausus ingredientus dalimis, permaišant suberkite į plakinį ir išmaišykite vienalytę tešlą.
- Galite į tešlą įmaišyti priedų: razinų, riešutų, šokolado.
- Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles, tačiau nepilkite jos iki pat viršaus, nes keksiukai pakils.
- Kepkite apie 20-25 min., iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patikrinkite mediniu dantų krapštuku ar degtuku.
- Leiskite keksiukams šiek tiek atvėsti ant grotelių.
- Kiek atvėsusius galima pabarstyti cukraus pudra.





