Graikiškas daržovių ir kumpio apkepas
Ingredientai: Kalafiorai - 2 kilogramai, Svogūnai - 2 galvos, Morkos - 3 vienetai, Grybai - 200 gramai, Rūkytas kumpis - 200 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 200 mililitrai, Fermentinis sūris - 200 gramai, Miltai - 1.5 valgomojo šaukšto, Druska - 1 žiups.
Kalafijorus ir morkas apvirkite, kad jie suminkštėtų ir palikite atvėsti. Susmulkinkite rūkytą kumpį, morkas, svogūnus ir grybus. Viską apkepkite. Sumaišykite miltus su grietinėle ir užvirinkite. Tuomet sudėkite pusę sutarkuoto sūrio. Išmaišykite, bet nevirkite. Sumaišykite visus ingredientus, sudėkite į kepimo formą ir ant viršaus pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu. Kepkite, kol apskrus sūris – 10 minučių 190 laipsnių temperatūroje.