Graikiškas daržovių ir kumpio apkepas

Ingredientai: Kalafiorai - 2 kilogramai, Svogūnai - 2 galvos, Morkos - 3 vienetai, Grybai - 200 gramai, Rūkytas kumpis - 200 gramai, Grietinėlė, 35 % riebumo - 200 mililitrai, Fermentinis sūris - 200 gramai, Miltai - 1.5 valgomojo šaukšto, Druska - 1 žiups.

Kalafijorus ir morkas apvirkite, kad jie suminkštėtų ir palikite atvėsti. Susmulkinkite rūkytą kumpį, morkas, svogūnus ir grybus. Viską apkepkite. Sumaišykite miltus su grietinėle ir užvirinkite. Tuomet sudėkite pusę sutarkuoto sūrio. Išmaišykite, bet nevirkite. Sumaišykite visus ingredientus, sudėkite į kepimo formą ir ant viršaus pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu. Kepkite, kol apskrus sūris – 10 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.