Grietinėlėje užkeptos bulvės

Ingredientai: Bulvės - 10 vienetai, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Pienas - 0.5 stiklinės, Grietinėlė, 35 % riebumo - 1.5 stiklinės, Miltai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Čenakas - 4 skiltelės, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Sūris (tarkuotas) - 1 sauja, Ž.

Bulves, jeigu jos jaunos tiesiog labai gerai nuplaukite, jeigu senesnės - nuskuskite. Supjaustykite kubeliais. Kepimo indą patepkite sviestu, suberkite bulves. Pieną, grietinėlę, miltus, smulkiai pjaustytą ar spaustuku perspaustą česnaką, druską, pipirus sumaišykite. Gautu mišiniu užpilkite bulves, uždenkite folija. Bulves kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 20-30 min. Užberkite tarkuoto sūrio ir dar 5 min. palaikykite orkaitėje, kad sūris išsilydytų. Gautą apkepą apiberkite smulkintais žalumynais. Labai sotus ir skanus patiekalas - bulvytės tiesiog tirpsta burnoje!

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.