Guliašas

Ingredientai: Kiauliena - 0.5 kilogramo, Svogūnai - 2 vienetai, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Pomidorų pasta - 3 valgomieji šaukštai.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Sudėkite mėsą į gilią keptuvę, apkepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes. Sudėkite svogūnus, kepkite pamaišydami dar tiek pat. Pabarstykite druska, pipirais ir miltais, kepkite 2 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite, įpilkite 2 stiklines vandens, vėl išmaišykite, įdėkite lauro lapelį ar du, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie valandą. Patiekite pabarstę žalumynais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.