Guliašas

Ingredientai: Kiauliena - 0.5 kilogramo, Svogūnai - 2 vienetai, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Pomidorų pasta - 3 valgomieji šaukštai.

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Sudėkite mėsą į gilią keptuvę, apkepkite ant stiprios ugnies apie 5 minutes. Sudėkite svogūnus, kepkite pamaišydami dar tiek pat. Pabarstykite druska, pipirais ir miltais, kepkite 2 minutes. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite, įpilkite 2 stiklines vandens, vėl išmaišykite, įdėkite lauro lapelį ar du, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie valandą. Patiekite pabarstę žalumynais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.