Itališki kukuliai pomidorų ir daržovių padaže

Itališki kukuliai pomidorų ir daržovių padaže AS Foodstudio | Shutterstock.com

Minkštutėliai ir skanutėliai kukuliukai, patroškinti kvapniame pomidorų padaže - beliks išsivirti makaronų ir turėsite puikiausius pietus ar vakarienę.

Siūlome iškart pasigaminti didesnį kiekį, nes kukulius padaže tikrai paprasta pasišildyti ir kitą dieną, o jų skonis nuo to anaiptol nenukentės.

Kukuliams jums reikės:

  • 500 g jautienos faršo (galima naudoti ir kiaulieną ar jautienos ir kiaulienos mišinį);
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 50 g džiūvėsėlių;
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • šlakelio pieno;
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • pagal skonį druskos ir pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Pomidorų padažui jums reikės:

  • 1 nedidelės skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • 1 paprikos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 šaukštelio džiovintų bazilikų;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • pagal skonį druskos ir pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Patarimas: puikus padažas pavyks ir tiesiog iš konservuotų pomidorų, česnako bei prieskonių, t.y. papildomas daržoves naudoti nebūtina, tačiau tai puikus būdas suvalgyti daugiau daržovių. Padažui taip pat galima panaudoti ir dar daugiau įvairių daržovių: įdėkite tarkuotos cukinijos, moliūgo, smulkiai pjaustytų salierų ir kt.

Gaminimas:

  1. Kukulių paruošimas. Sumaišykite jautienos faršą, smulkintą svogūną, česnaką, kiaušinį, tarkuotą sūrį, džiūvėsėlius, pieną, raudonėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite, išminkykite.
  2. Iš paruošto mišinio formuokite mažus, maždaug graikinio riešuto dydžio kukuliukus.
  3. Kukulius iš visų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite per kelis kartus, kad kukuliams pakaktų vietos ir jie gerai apskrustų.
  4. Kukulius galite kepti orkaitėje: sudėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 180°C temperatūroje apie 20 min. Kepimo metu porą kartų apverskite.
  5. Padažo paruošimas. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje iki kol suminkštės. Pridėkite mažais kubeliais pjaustytą arba tarkuotą morką, mažais kubeliais pjaustytą papriką, smulkintas česnako skilteles. Daržoves patroškinkite uždengtoje keptuvėje iki kol suminkštės.
  6. Ant daržovių pilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais, berkite cukraus (jis subalansuos pomidorų rūgštumą).
  7. Padažą patroškinkite 15-20 min. atviroje keptuvėje, kad susijungtų skoniai ir padažas šiek tiek sutirštėtų.
  8. Kukulių troškinimas padaže. Apkeptus kukulius dėkite į padažą, išmaišykite ir viską patroškinkite 15-20 min.
  9. Patiekite su virtais makaronais. Skanu ir su grikiais ar kitomis kruopomis.

Susiję straipsniai

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.