Itališki kukuliai

Ingredientai: Faršas - 600 gramai, Svogūnai - 3 vienetai, Česnakas - 4 skiltelės, Sūris - 150 gramai, Pomidorai - 6 vienetai.

Susmulkinkite 2 svogūnus ir 2 česnako skilteles iki košytės konsistencijos. Sumaišykite su faršu, pipirais, druska. Formuokite kukuliukus, į kiekvieno vidurį įdėkite po gabaliuką sūrio. Sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą, ant viršaus taip pat uždėkite šiek tiek sūrio. Paruoškite padažą: susmulkinkite likusį svogūną, česnaką ir nuluptus pomidorus, įberkite žalumynų ir druskos. Įmaišykite tiek vandens, kad galėtumėte padengti kukulius, ir juos užpilkite. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių, patiekite su ryžiais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.