Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais Maslova Valentina | Shutterstock.com

Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį. Patiekiant labai tinka apšlakstyti balzaminio acto kremu, labai skanu valgyti su lapinių daržovių salotomis.

Jums reikės:

  • 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (2 didelių lapelių arba 6 mažų);
  • 300 g rikotos;
  • 150 g kietojo arba fermentinio sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • 2-3 didelių pomidorų;
  • pagal skonį druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  1. Tešlą atitirpinkite, truputį įpjaukite „rėmelį“ - apveskite peiliu 1-2 cm nuo kraštų. Centrinę dalį pabadykite šakute. Apkepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ištraukite ir atvėsinkite.
  2. Per tą laiką rikotą sumaišykite su tarkuotu sūriu, kiaušiniu, druska, pipirais, žolelėmis.
  3. Rikotos masę dėkite ant apkeptos tešlos.
  4. Ant viršaus išdėliokite pomidorų riekeles.
  5. Grąžinkite į iki iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 20-25 min.

Susiję straipsniai

Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.

Traškūs sūrio vafliai

Sūrio vafliai yra puikus užkandis, juos taip pat galima patiekti prie sriubos ar sultinio.

Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

Lachmadžunas - turkiškas, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.