Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais
Maslova Valentina | Shutterstock.com
Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį. Patiekiant labai tinka apšlakstyti balzaminio acto kremu, labai skanu valgyti su lapinių daržovių salotomis.
Jums reikės:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (2 didelių lapelių arba 6 mažų);
- 300 g rikotos;
- 150 g kietojo arba fermentinio sūrio;
- 1 kiaušinio;
- 2-3 didelių pomidorų;
- pagal skonį druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
- Tešlą atitirpinkite, truputį įpjaukite „rėmelį“ - apveskite peiliu 1-2 cm nuo kraštų. Centrinę dalį pabadykite šakute. Apkepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ištraukite ir atvėsinkite.
- Per tą laiką rikotą sumaišykite su tarkuotu sūriu, kiaušiniu, druska, pipirais, žolelėmis.
- Rikotos masę dėkite ant apkeptos tešlos.
- Ant viršaus išdėliokite pomidorų riekeles.
- Grąžinkite į iki iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 20-25 min.