Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais

Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį. Patiekiant labai tinka apšlakstyti balzaminio acto kremu, labai skanu valgyti su lapinių daržovių salotomis.
Jums reikės:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos (2 didelių lapelių arba 6 mažų);
- 300 g rikotos;
- 150 g kietojo arba fermentinio sūrio;
- 1 kiaušinio;
- 2-3 didelių pomidorų;
- pagal skonį druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
- Tešlą atitirpinkite, truputį įpjaukite „rėmelį“ - apveskite peiliu 1-2 cm nuo kraštų. Centrinę dalį pabadykite šakute. Apkepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Ištraukite ir atvėsinkite.
- Per tą laiką rikotą sumaišykite su tarkuotu sūriu, kiaušiniu, druska, pipirais, žolelėmis.
- Rikotos masę dėkite ant apkeptos tešlos.
- Ant viršaus išdėliokite pomidorų riekeles.
- Grąžinkite į iki iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite dar 20-25 min.