Jautiena korėjietiškai: greita ir skanu

Jautiena korėjietiškai bulgogi yra populiarus ir itin lengvai bei greitai paruošiamas patiekalas. Šią jautieną skanu valgyti su ryžiais ir garuose apvirtais brokoliais.
Jums reikės:
- 700 g neriebios jautienos;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnakų;
- nedidelio gabaliuko imbiero;
- 80 ml sojų padažo;
- 3 šaukštų cukraus (geriau rudojo);
- 4 šaukštų sezamų aliejaus;
- 1 šaukšto medaus;
- prieskonių: druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių;
- patiekimui: svogūnų laiškų ir sezamų sėklų.
Patarimas: galima apkepti ne tik jautieną, bet kartu apkepinti ir daugiau įvairių daržovių: plonais šiaudeliais pjaustytų morkų, cukinijų, porų, paprikų, šparaginių pupelių, mažų kukurūzų, žirnių ankščių...
Gaminimas:
- Jautieną pagal skaidulas supjaustykite plonytėmis juostelėmis.
- Sumaišykite marinatą - padažą. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, taip pat supjaustykite baltąsias svogūnų laiškų dalis (žaliųjų reikės vėliau, patiekiant).
- Svogūnus sumaišykite su sojų padažu, sukapotu ar spaustuku perspaustu česnaku, smulkiai sutarkuotu imbieru, sezamų aliejumi, prieskoniais (turėkite mintyje, kad druskos gali nereikėti ar reikėti labai mažai, nes sojų padažas yra gan sūrus).
- Į marinatą sudėkite supjaustytą mėsą, uždenkite ir marinuokite bent 1 valandą. Mėsą marinate galima laikyti iki 1 dienos.
- Įkaitinkite keptuvę ir dalimis, kad greitai apkeptų, bet nesitroškintų, apkepinkite mėsą. Vėliau viską sudėkite į vieną keptuvę, supilkite visus marinato likučius, dėkite medaus ir pakaitinkite iki kol sutirštės.
- Paruoštą jautieną apibarstykite smulkiai supjaustytomis žaliomis svogūnų laiškų dalimis ir sezamais.
- Patiekite su ryžiais ar ryžių makaronais.