Jautienos guliašas „Avytė“

Ingredientai: Jautiena - 750 gramai, Aliejus - 100 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, paprikos - 250 gramai, Pomidorai - 250 gramai, Kvietiniai miltai - 1 valgomasis šaukštas, Čili - 5 gramai, Mairūnai - 0.5 arbatinio šaukštelio.

Svogūnus susmulkink ir pakepink ant nedidelės ugnies, kol šiek tiek paruduos. Nukelk keptuvę ir pakepintus svogūnus pabarstyk čili pipirais. Suberk jautienos gabaliukus bei prieskonius, užpilk šiek tiek vandens ir troškink nuolat maišydama. Jei skystis spės išgaruoti, o mėsa nebus suminkštėjusi - įpilk dar šiek tiek vandens. Vėliau suberk juostelėmis pjaustytą papriką, o po 10 minučių - smulkintus pomidorus. Viską vėl užpilk vandeniu ir virk tol, kol mėsa su daržovėmis visiškai suminkštės.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.