Jautienos ir grybų plovas (3)

Jautienos ir grybų plovas siamionau pavel | Shutterstock.com

Jei ieškote dar vienos idėjos, ką šeimai pagaminti pietums ar vakarienei, būtinai į meniu įtraukite jautienos ir grybų plovą. Jį paruošite vos per 35 minutes: paprasčiau ir greičiau nebūna! Jautiena – itin vertina neriebi mėsa, turinti daug geležies, baltymų. Ryžiai, kaip ir makaronai – tiek suaugusiųjų, tiek ir vaikų pamėgtos kruopos, populiarios daugelyje pasaulio virtuvių.

Ruošiant šį plovą galima ir paimprovizuoti: įdėti į plovą daugiau daržovių, pavyzdžiui, mėgstamo šaldytų daržovių mišinys, o jei labai seniai gaminote tradicinį plovą, ir į pastarąjį galima dėti šiek tiek morkų bei svogūnų.

Paruošimo laikas: 10–15 min.

Kepimo laikas: 25 min.

Išeiga: ~6 porcijos

Ingredientai

  • 2 valg. šaukštai alyvuogių ar bet kokio kito turimo augalinio aliejaus;
  • 500 g jautienos nugarinės be kaulo, supjaustytos plonomis juostelėmis;
  • 250 g pjaustytų pievagrybių ar kitokių mėgstamų/turimų grybų;
  • 2 skiltelės smulkiai sukapoto česnako;
  • stiklinės (~240 ml) nevirtų Basmati arba įprastų ilgagrūdžių ryžių;
  • jautienos sultinio (2–3 kubelių, ištirpintų apie 500–750 ml vandens arba jau paruošto tokio pat kiekio skysto jautienos sultinio);
  • 1 valg. šaukšto sojų padažo;
  • 1 šaukštelio tamsaus sezamų arba kito augalinio aliejaus;
  • 1 vidutinio dydžio susmulkinta raudonoji paprika;
  • ~100 g svogūnų laiškų.

Jautienos ir grybu plovassiamionau pavel | Shutterstock.com

Patarimai ir užrašai

  • Jei neturite jautienos sultinio, puikiai tiks ir vištienos ar bet koks kitas namuose turimas sultinys. Galima naudoti ir sultinio miltelius: tokiu atveju prireiks maždaug 2 arbatinių šaukštelių mišinio. Jį išmaišykite su ~500 ml vandens.
  • Prieš patiekdami galite plovą apibarstyti sezamų sėklomis: taip patiekalas dar labiau primins azijiečių virtuvės šedevrą.
  • Basmati ryžiai – ploni, aromatingi, turintys riešutų poskonį, tvirtos konsistencijos ilgagrūdžiai ryžiai, todėl šiam patiekalui jie tiks idealiai.

Gaminame

  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite jautienos juosteles. Kepkite jas, kol gražiai apskrus ir paruduos. Tuomet jautieną iš keptuvės išimkite.
  • Po to į keptuvę sudėkite smulkintus grybus ir sukapotas česnako skilteles. Viską patroškinkite apie 3 minutes, kartais pamaišydami, kol grybai pradės ruduoti.
  • Grybus sumaišykite su ryžiais, supilkite sultinį, sojų padažą, sezamų aliejų, suberkite smulkintą papriką. Pakaitinkite iki virimo, po to ugnį sumažinkite ir į keptuvę atgal sudėkite jautieną. Keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 15–20 min. arba kol ryžiai suminkštės ir nebeliks sultinio. Jei ryžiai dar kietoki, o sultinys susigėrė, reikėtų dar įpilti šiek tiek virinto vandens.
  • Prieš patiekdami, plovą pabarstykite svogūnų laiškais.

Skanaus!

Pasigaminkite ir kitų gardžių patiekalų:

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Naujausi komentarai

  1. Rūta M.
    Rūta M. prieš 3 m.

    Atrodo skaniai 🤤

  2. Neegzistuojantis vartotojas
    prieš 3 m.

    Rūta M. parašė:
    Atrodo skaniai 🤤

    Taip.

  3. User has not uploaded an avatar
    mjonik prieš 3 m.

    Mmm 😋