Jautienos ir grybų plovas (3)

Jautienos ir grybų plovas siamionau pavel | Shutterstock.com

Jei ieškote dar vienos idėjos, ką šeimai pagaminti pietums ar vakarienei, būtinai į meniu įtraukite jautienos ir grybų plovą. Jį paruošite vos per 35 minutes: paprasčiau ir greičiau nebūna! Jautiena – itin vertina neriebi mėsa, turinti daug geležies, baltymų. Ryžiai, kaip ir makaronai – tiek suaugusiųjų, tiek ir vaikų pamėgtos kruopos, populiarios daugelyje pasaulio virtuvių.

Ruošiant šį plovą galima ir paimprovizuoti: įdėti į plovą daugiau daržovių, pavyzdžiui, mėgstamo šaldytų daržovių mišinys, o jei labai seniai gaminote tradicinį plovą, ir į pastarąjį galima dėti šiek tiek morkų bei svogūnų.

Paruošimo laikas: 10–15 min.

Kepimo laikas: 25 min.

Išeiga: ~6 porcijos

Ingredientai

  • 2 valg. šaukštai alyvuogių ar bet kokio kito turimo augalinio aliejaus;
  • 500 g jautienos nugarinės be kaulo, supjaustytos plonomis juostelėmis;
  • 250 g pjaustytų pievagrybių ar kitokių mėgstamų/turimų grybų;
  • 2 skiltelės smulkiai sukapoto česnako;
  • stiklinės (~240 ml) nevirtų Basmati arba įprastų ilgagrūdžių ryžių;
  • jautienos sultinio (2–3 kubelių, ištirpintų apie 500–750 ml vandens arba jau paruošto tokio pat kiekio skysto jautienos sultinio);
  • 1 valg. šaukšto sojų padažo;
  • 1 šaukštelio tamsaus sezamų arba kito augalinio aliejaus;
  • 1 vidutinio dydžio susmulkinta raudonoji paprika;
  • ~100 g svogūnų laiškų.

Jautienos ir grybu plovassiamionau pavel | Shutterstock.com

Patarimai ir užrašai

  • Jei neturite jautienos sultinio, puikiai tiks ir vištienos ar bet koks kitas namuose turimas sultinys. Galima naudoti ir sultinio miltelius: tokiu atveju prireiks maždaug 2 arbatinių šaukštelių mišinio. Jį išmaišykite su ~500 ml vandens.
  • Prieš patiekdami galite plovą apibarstyti sezamų sėklomis: taip patiekalas dar labiau primins azijiečių virtuvės šedevrą.
  • Basmati ryžiai – ploni, aromatingi, turintys riešutų poskonį, tvirtos konsistencijos ilgagrūdžiai ryžiai, todėl šiam patiekalui jie tiks idealiai.

Gaminame

  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite jautienos juosteles. Kepkite jas, kol gražiai apskrus ir paruduos. Tuomet jautieną iš keptuvės išimkite.
  • Po to į keptuvę sudėkite smulkintus grybus ir sukapotas česnako skilteles. Viską patroškinkite apie 3 minutes, kartais pamaišydami, kol grybai pradės ruduoti.
  • Grybus sumaišykite su ryžiais, supilkite sultinį, sojų padažą, sezamų aliejų, suberkite smulkintą papriką. Pakaitinkite iki virimo, po to ugnį sumažinkite ir į keptuvę atgal sudėkite jautieną. Keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 15–20 min. arba kol ryžiai suminkštės ir nebeliks sultinio. Jei ryžiai dar kietoki, o sultinys susigėrė, reikėtų dar įpilti šiek tiek virinto vandens.
  • Prieš patiekdami, plovą pabarstykite svogūnų laiškais.

Skanaus!

Pasigaminkite ir kitų gardžių patiekalų:

Naujausi komentarai

  1. Rūta M.
    Rūta M. prieš 2 m.

    Atrodo skaniai 🤤

  2. Neegzistuojantis vartotojas
    prieš 2 m.

    Rūta M. parašė:
    Atrodo skaniai 🤤

    Taip.

  3. User has not uploaded an avatar
    mjonik prieš 2 m.

    Mmm 😋