Jautienos ir grybų plovas (3)
Jei ieškote dar vienos idėjos, ką šeimai pagaminti pietums ar vakarienei, būtinai į meniu įtraukite jautienos ir grybų plovą. Jį paruošite vos per 35 minutes: paprasčiau ir greičiau nebūna! Jautiena – itin vertina neriebi mėsa, turinti daug geležies, baltymų. Ryžiai, kaip ir makaronai – tiek suaugusiųjų, tiek ir vaikų pamėgtos kruopos, populiarios daugelyje pasaulio virtuvių.
Ruošiant šį plovą galima ir paimprovizuoti: įdėti į plovą daugiau daržovių, pavyzdžiui, mėgstamo šaldytų daržovių mišinys, o jei labai seniai gaminote tradicinį plovą, ir į pastarąjį galima dėti šiek tiek morkų bei svogūnų.
Paruošimo laikas: 10–15 min.
Kepimo laikas: 25 min.
Išeiga: ~6 porcijos
Ingredientai
- 2 valg. šaukštai alyvuogių ar bet kokio kito turimo augalinio aliejaus;
- 500 g jautienos nugarinės be kaulo, supjaustytos plonomis juostelėmis;
- 250 g pjaustytų pievagrybių ar kitokių mėgstamų/turimų grybų;
- 2 skiltelės smulkiai sukapoto česnako;
- stiklinės (~240 ml) nevirtų Basmati arba įprastų ilgagrūdžių ryžių;
- jautienos sultinio (2–3 kubelių, ištirpintų apie 500–750 ml vandens arba jau paruošto tokio pat kiekio skysto jautienos sultinio);
- 1 valg. šaukšto sojų padažo;
- 1 šaukštelio tamsaus sezamų arba kito augalinio aliejaus;
- 1 vidutinio dydžio susmulkinta raudonoji paprika;
- ~100 g svogūnų laiškų.
siamionau pavel | Shutterstock.com
Patarimai ir užrašai
- Jei neturite jautienos sultinio, puikiai tiks ir vištienos ar bet koks kitas namuose turimas sultinys. Galima naudoti ir sultinio miltelius: tokiu atveju prireiks maždaug 2 arbatinių šaukštelių mišinio. Jį išmaišykite su ~500 ml vandens.
- Prieš patiekdami galite plovą apibarstyti sezamų sėklomis: taip patiekalas dar labiau primins azijiečių virtuvės šedevrą.
- Basmati ryžiai – ploni, aromatingi, turintys riešutų poskonį, tvirtos konsistencijos ilgagrūdžiai ryžiai, todėl šiam patiekalui jie tiks idealiai.
Gaminame
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite jautienos juosteles. Kepkite jas, kol gražiai apskrus ir paruduos. Tuomet jautieną iš keptuvės išimkite.
- Po to į keptuvę sudėkite smulkintus grybus ir sukapotas česnako skilteles. Viską patroškinkite apie 3 minutes, kartais pamaišydami, kol grybai pradės ruduoti.
- Grybus sumaišykite su ryžiais, supilkite sultinį, sojų padažą, sezamų aliejų, suberkite smulkintą papriką. Pakaitinkite iki virimo, po to ugnį sumažinkite ir į keptuvę atgal sudėkite jautieną. Keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 15–20 min. arba kol ryžiai suminkštės ir nebeliks sultinio. Jei ryžiai dar kietoki, o sultinys susigėrė, reikėtų dar įpilti šiek tiek virinto vandens.
- Prieš patiekdami, plovą pabarstykite svogūnų laiškais.
Skanaus!
Atrodo skaniai 🤤