Jautienos rutuliukai grietinėlės padaže
Ingredientai: Jautienos faršas - 1 kilogramas, Svogūnas - 1 vienetas, Sviestas - 50 gramai, Džiūvėsėliai - 60 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Druska, pipirai, muskato riešutas - 1 žiupsnelis, Nutarkuota citrinos žievelė - 1 arbatinis šaukštelis, Sultininy.
Į faršą įmaišykite truputyje sviesto apkepintą svogūną, kiaušinius, druskos, pipirų, muskato riešutą, citrinos žievelę, džiūvėsius. Labai gerai permaišykite. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir juos glaudžiai sudėkite į didesnį kepimo indą. Rutuliukus kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kol kepa rutuliukai, pasiruoškite padažą. Storadugniame puode ar keptuvėje išlydykite sviestą, berkite miltus ir intensyviai išmaišykite, tuomet pilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs, supilkite grietinėlę ir pakaitinkite apie 5-10 min. iki kol padažas sutirštės. Apkepusius rutuliukus ištraukite iš orkaitės, užpilkite padažu ir grąžinkite į orkaitę dar 20 min. Tiekite su bulvėmis, daržovėmis.