Jogurtinė agurkų sriuba

Ingredientai: Ilgavaisiai agurkai - 400 gramai, Natūralus jogurtas - 200 mililitrai, Neriebi grietinėlė - 200 gramai, Vyno actas - 2 valgomieji šaukštai, šviežios mėtos - 2 valgomieji šaukštai, Česnako skiltelės - 2 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Malti .

Agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis (žievelės nulupti nereikia), o mėtų lapelius bei česnaką susmulkinkite. Giliame inde sumaišykite jogurtą, grietinėlę ir vyno actą, o visą šį mišinį pagardinkite druska bei pipirais. Suberkite agurkus, mėtas bei česnakus, atsargiai pamaišykite ir įdėkite paruoštą sriubą į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų. Prieš patiekiant papuoškite agurkų gabaliukais ir mėtų lapeliais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.