Jogurtinė agurkų sriuba
Ingredientai: Ilgavaisiai agurkai - 400 gramai, Natūralus jogurtas - 200 mililitrai, Neriebi grietinėlė - 200 gramai, Vyno actas - 2 valgomieji šaukštai, šviežios mėtos - 2 valgomieji šaukštai, Česnako skiltelės - 2 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Malti .
Agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis (žievelės nulupti nereikia), o mėtų lapelius bei česnaką susmulkinkite. Giliame inde sumaišykite jogurtą, grietinėlę ir vyno actą, o visą šį mišinį pagardinkite druska bei pipirais. Suberkite agurkus, mėtas bei česnakus, atsargiai pamaišykite ir įdėkite paruoštą sriubą į šaldytuvą, kad šiek tiek atšaltų. Prieš patiekiant papuoškite agurkų gabaliukais ir mėtų lapeliais.