Kalakutas šventėms

Ingredientai: Kalakutas - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Morkos - 2 vienetai, Čiobreliai - 2 vienetai, Sviestas - 50 gramai, Salieras - 1 vienetas, Aliejus - 50 mililitrai, Vanduo - 500 mililitrai.

Svogūną supjausčius stambiais gabaliukais sudėti į kepimo skardą. Taip pat sudėti morkas ir salierus. Ant daržovių uždėti čiobrelių. Uždėti kalakutą ir surišti. Kalakutą ištepti sviesto ir aliejaus mišiniu.Pabarstyti druska ir pipirais. Užpilti vandenį. Kepti orkaitėje apie 3 valandas.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.