Kalėdinė lydekaitė
Ingredientai: Batonas - 100 gramai, Sviestas - 50 gramai, Pienas - 1 stiklinė, Svogūnai - 2 vienetai, Lydeka - 1 kilogramas, Morkos - 1 vienetas, Petražolių lapeliai - 1 pundelis, Porai - 1 vienetas, Pomidorai - 2 vienetai, Agurkas - 1 vienetas, Citrinos -.
Imama išskrosta, nuskusta lydeka apie 1 kg svorio. Išimamas stuburas, ir visa file, paliekama tik oda ir žuvies galva. Batonas išmirkomas piene, likęs pienas nuspaudžiamas - jo nebereikės. Visa žuvies file permalama 2 kartus mėsmale. Į tą patį dubenį sumalamas batonas, sviestas, svogūnas, morka sutarkuojama burokine tarka, dedami žirneliai (pvz. šaldyti). Petražolės smulkiai supjaustomos (keletą šakelių pasilikite puošybai). Viskas sumaišoma. Dedam žuvies prieskonių, druskos ir dar kartą gerai išmaišoma. Masę kišam į lydekos odą ir gražiai formuojam, kad būtų panaši į žuvį. Pilvą reikia užsiūti adata ir siūlu. Tada kišti į kepimo rankovę ir apšlaksčius aliejumi lydeką kepti 170 laipsnių temperatūroj. Žuvį dedu į šaltą orkaitę, ir tada nuo įjungimo kepu 1 valandą. Paskui žuviai reikia atvėsti. Tada išimam iš kepimo rankovės, ištraukiam siūlą. Dedam žuvį ant padėklo, pjaustom vienodom riekelėm. Į tarpus dedame po citrinos riekelę. Agurką, pomidorą supjaustom riekelėm. Iš poro išpjaustom gėles - astrus. Papuošiam lydeką, apkaišom petražolės šakelėm. Šįkart iš poro padariau lydekai blakstienas :)Į indelį dedam majonezą, pomidorų padažą, išspaudžiam česnako skilteles ir gerai išmaišom. Štai ir padažas. Kalėdinė lydekaitė paruošta :) Skanaus