Kalėdinis pyragas (pudingas)

Ingredientai: rudasis cukrus (geriausia Light Muscovado) - 200 gramai, Vanduo - 240 mililitrai, Sviestas - 100 gramai, Cinamono milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Malti gvazdikėliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Imbiero milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, J.

Puode užverdame vandenį, sudedame sviestą, cukrų, razinas, džiovintus vaisius, suberiame prieskonius ir druską. Viską išmaišome ir leidžiame mišiniui pavirti ant silpnos ugnies apie 5 min. Po to nuimame puodą nuo ugnies, supilame džiovintų vaisių mišinį į karščiui atsparų dubenį ir paliekame atvėsti mažiausiai 15 min. Ant šiltų džiovintų vaisių suberiame miltus, sodą ir lengvai išplaktus du kiaušinius. Mediniu šaukštu viską išmaišome. Po to suberiame tarkuotą citrinos arba apelsino žievelę ir dar kartą viską išmaišome. Orkaitę įkaitiname iki 160C. Pyrago masę supilame į kepimo popieriumi išklotą apvalią (geriausia 20cm skersmens) arba stačiakampę kepimo formą ir kepame apie 1val.15 min. Mediniu smeigtuku reiktų patikrinti, ar pyragas iškepė. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir padedame ant grotelių atvėsti. Šį pyragą galima valgyti tą pačią dieną, tačiau rekomenduojama bent porą dienų jį brandinti, nes tada atsiskleidžia tikras jo skonis. Pyrago viršų galima apibarstyti riešytais arba šokoladu. Mano šeimai jis labai patinka, tad tikiuosi patiks ir jums. SKANAUS !

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.