Karlailo rąstas
Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Miltai - 9 valgomieji šaukštai, Cukrus - 7 valgomieji šaukštai, Moliūgų piurė - 150 gramai, Maskarponės sūris - 500 gramai, Cukrus - 7 valgomieji šaukštai, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis, Avietės - 150 gramai, Soda -.
Kiaušinių baltymus išplakame iki itin standžių putų (apvertus turi neiškristi iš dubenėlio). Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi (7 šaukštais, likusius naudosime pertepimui). Įmaišome moliūgų piurė (moliūgo žievę reikia būtinai nulupti, tarkuoti „bulvine“ tarka) Neužmirštame sodos. Atsargiai įmaišome išplaktus kiaušinių baltymus. Viską pilame į didelę, kepimo popieriumi išklotą skardelę. Tešla turi būti išsiliejus ne storiau nei 0,8 cm. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 min. Iškepusį biskvitą reikia susukti ir palikti atvėsti. Tada gaminame pertepimą. Pertepimui sumaišome maskarponės sūrį, likusį cukrų (7 šaukštus), vanilinį cukrų. Išvyniojame atvėsusį biskvitą, ištepame paruoštu kremu, išdėliojame avietes ir vėl susukame. Šaldytuve turi pastovėti bent 3 val. kad būtų galima pjaustyti ir mėgautis. Pabaigus galima ištepti šokoladiniu kremu ir suformuoti rąsto žievę. Skanaus!