Karpis tešloje
Ingredientai: Karpis - 1 vienetas, Svogūnai - 2 vienetai, Grybai - 300 gramai, Sluoksniuota tešla - 300 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai.
Supjaustykite grybus ir svogūnus, apkepkite aliejuje, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Karpį nuvalykite, pašalinkite žiaunas, išdarinėkite, įpjaukite nugarą, išimkite stuburą ir ašakas. Įdarykite karpį svogūnais ir grybais, padėkite ant aliejumi išteptos skardos. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą, uždenkite ja karpį, apspauskite, nupjaukite kraštus (suteikite žuvies formą). Iš tešlos likučių padarykite uodegą, viena juostele atskirkite galvą nuo kūno. Šaukštu įspauskite "žvynus". Ištepkite plaktu kiaušiniu, kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.