Karpis tešloje

Ingredientai: Karpis - 1 vienetas, Svogūnai - 2 vienetai, Grybai - 300 gramai, Sluoksniuota tešla - 300 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai.

Supjaustykite grybus ir svogūnus, apkepkite aliejuje, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Karpį nuvalykite, pašalinkite žiaunas, išdarinėkite, įpjaukite nugarą, išimkite stuburą ir ašakas. Įdarykite karpį svogūnais ir grybais, padėkite ant aliejumi išteptos skardos. Plonai iškočiokite sluoksniuotą tešlą, uždenkite ja karpį, apspauskite, nupjaukite kraštus (suteikite žuvies formą). Iš tešlos likučių padarykite uodegą, viena juostele atskirkite galvą nuo kūno. Šaukštu įspauskite "žvynus". Ištepkite plaktu kiaušiniu, kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.