Karšti sumuštiniai prancūziškame batone
Ingredientai: Prancūziškas batonas - 1 vienetas, Sūris - 200 gramai, Dešra (servelatas arba daktariška) - 200 gramai, Majonezas - 5 valgomieji šaukštai, Pipirai, kmynai - 1 žiupsnelis, Krapai - 1 sauja.
Dešrą ir sūrį sutarkuojame. Sumaišome su majonezu, dedame pipirų, kmynų smulkintų krapų. Batoną ruraikome 3 pirštų storumo riekėmis ir jas iš vienos pusės šiek tiek išskobiame. Išskobtas batono dalis galite dar pasmulkinti ir įmaišyti į dešros ir sūrio masę. Pasiruošta mase įdarykite batono riekes ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., iki kol gražiai išsilydys ir apskrus sūris. Žinoma, galite pasirinkti ir kitokį įdarą - troškintas daržoves, varškės ir sūrio masę, galite naudoti virtą ar kepintą vištieną ir t.t.