Karšti sumuštiniai prancūziškame batone

Ingredientai: Prancūziškas batonas - 1 vienetas, Sūris - 200 gramai, Dešra (servelatas arba daktariška) - 200 gramai, Majonezas - 5 valgomieji šaukštai, Pipirai, kmynai - 1 žiupsnelis, Krapai - 1 sauja.

Dešrą ir sūrį sutarkuojame. Sumaišome su majonezu, dedame pipirų, kmynų smulkintų krapų. Batoną ruraikome 3 pirštų storumo riekėmis ir jas iš vienos pusės šiek tiek išskobiame. Išskobtas batono dalis galite dar pasmulkinti ir įmaišyti į dešros ir sūrio masę. Pasiruošta mase įdarykite batono riekes ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., iki kol gražiai išsilydys ir apskrus sūris. Žinoma, galite pasirinkti ir kitokį įdarą - troškintas daržoves, varškės ir sūrio masę, galite naudoti virtą ar kepintą vištieną ir t.t.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.