Keksas su arbata ir šokoladu

Ingredientai: Sviestas - 125 gramai, Baltasis šokoladas - 100 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 150 gramai, Kvietiniai miltai - 190 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiupsnelis, Žalioji arbata - 1.5 arbatinio šaukštelio.

Karšto vandens vonelėje ištirpinkite sviestą ir šokoladą, sumaišykite su kiaušinių ir cukraus plakiniu. Sudėkite miltus, druską, kepimo miltelius, išmaišykite ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną dalį supilkite paruoštą arbatą, tada ant viršaus - kitą tešlą. Vos pamaišykite, kad matytųsi dvi spalvos. Supilkite į riebalais išteptą formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 50 minučių.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!