Kepinėliai su obuoliais

Ingredientai: Sluoksniuota tešla - 500 gramai, Obuoliai - 6 vienetai, Citrinos sultys - 5 valgomieji šaukštai, Sviestas, lydytas - 60 gramai, Cukrus - 100 gramai, Abrikosų džemas - 100 gramai.

Tešlą truputį atšildykite, padalinkite į vienodo dydžio kvadratėlius. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite labai plonai pjaustytų, citrinos sultyse pamirkytų obuolių riekelių, patepkite lydytu sviestu ir pabarstykite cukrumi. Paruoštus kepinėlius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dėkite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 15 min. iki kol gražiai apskrus. Kol kepa pašildykite džemą vandens garš vonelėje, jeigu džemas ypač tirštas, tai įpilkite šlakelį vandens. Iškepusius kepinėlius truputį atvėsinkite ir aptepkite karštu džemu.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.