Kepta bulvių košė su sūriu

Ingredientai: Bulvės - 500 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Sūris - 200 gramai, Sviestas - 50 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Druska, pipirai, žalumynai - 1 žiupsnelis.

Bulves išvirkite su lupenomis. Nuimkite odelę ir sutrinkite. Į trintą bulvių košę įmaišykite labai smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, didžiąją dalį sviesto (truputį jo pasilikite), gerai išplaktus kiaušinius, tarkuotą ar kubeliais pjaustytą sūrį. Košę pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais, smulkintomis žolelėmis. Kepimo indą (geriausiai storomis sienelėmis, molinį ar stiklinį) patepkite sviestu, sudėkite košę, ant viršaus uždėkite sviesto likučius. Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Šiai užkeptai košei galite naudoti ir atlikusias virtas bulves ar bulvių košę.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.