Keptas arbūzas

Ingredientai: Arbūzas - 1 kilogramas, Kiašinio baltymas - 1 vienetas, Krakmolas - 4 valgomieji šaukštai, Miltai - 4 valgomieji šaukštai, Cukraus pudra - 0.5 stiklinės, Augalinis aliejus - 3 valgomieji šaukštai.

Atskirkite arbūzo minkštimą, pašalinkite sėklas. Supjaustykite vaisių griežinėliais ir apvoliokite miltuose. Įpilkite į krakmolą vandens, įdėkite kiaušinio baltymą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pamirkykite joje arbūzo griežinėlius. Paskrudinkite vaisių skrudintuvėje, kol susidarys kieta plutelė. Išimkite ir sudėkite į lėkštę, apiberkite cukraus pudra, patiekite. Arbūzą galima pakeisti melionais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.