Keptos bulvės su rūkyta žuvimi
Ingredientai: Bulvės - 450 gramai, Rukyta žuvis - 200 gramai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Petražolės - 1 pundelis, Mėtos - 1 pundelis, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Druska - 1 žiupsnelis, Paprikos milteliai - 1 žiupsnelis, Citrina - 0.5 vieneto, Ali.
Bulves nuskuskite ir supjaustykite stambiomis riekėmis. Jeigu bulvės jaunos, tai galite neskusti, pakaks kruopščiai nušveisti kempinėle. Bulves apšlakstykite aliejumi, apiberkite druska, pipirais ir dėkite į kepimo formą. Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min. Pasiruoškite padažą. Mėtos ir petražolių lapelius labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi, paprikos milteliais ir druska. Padažus apliekite jau beveik iškepusias bulves ir grąžinkite į orkaitę dar 5 - 7 min. Rūkytą žuvį susmulkinkite nedideliais gabaliukais, pašalinkite ašakas, odą. Žuvį berkite ant bulvių ir viską kepkite orkaitėje dar 5 min. Lengvai paruošiamas, labai kvapnus ir skanus patiekalas.