Keptos daržovės pomidorų drebučiuose

Ingredientai: Baklažanai - 2 vienetai, Alyvuogių aliejus - 60 mililitrai, Cukinija - 1 vienetas, Jūros druska - 1 arbatinis šaukštelis, Pievagrybiai - 200 gramai, Želatina - 12 gramai, Pomidorų sultys - 600 mililitrai, Laimo citrinos sultys - 30 gramai, Ma.

Daržoves nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Baklažanus supjaustykite išilgai 0,5 cm storio juostelėmis. Išdėliokie ant skardos, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska. Taip pat sudėkite juostelėmis supjaustytas cukinijas, grybus. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Išbrinkinkite želatiną nedideliame kiekyje vandens, sudėkite į pomidorų sultis ir kaitinkite, kol ištirps, įmaišykite laimo sulčių, druskos, pipirų, atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į negilią stačiakampę formą išdėliokite apkeptus grybus, cukinijas ir baklažanus, atsargiai apipilkite pomidorų sultimis ir padėkite į šaldytuvą sustingti.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.