Kiaulienos ir slyvų vyniotinis

Ingredientai: Kiaulienos - 500 gramai, Džiovintos slyvos - 200 gramai, Feta ar kitas minkštas sūris (tinka lydytas sūrelis) - 70 gramai, Adžika - 1 valgomasis šaukštas, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas.

Kiaulieną (geriausiai tinka kumpis) išpjaukite į juostą - pjaukite spirale per visą ilgį, storis turėtų būti 2-3 cm. Visą mėsos juostą pamuškite. Mėsą ištrinkite patinkančiais prieskoniais, druska, pipirais. Tuomet sutepkite minkštu sūriu (galima sutepti majonezu). Slyvas sumalkite arba smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu adžikos (galima pakeisti kitokiu aštriu padažu), dėkite šaukštą cukraus. Slyvas taip pat išklokite ant mėsos juostos. Mėsos juostą susukite į vyniotinį. Jį suvyniokite į foliją. Dėkite ant skardos ir kepkite iki 180 laipsnių įkaintoje orkaitėje apie valandą, pusantros. Po valandos galite nuimti foliją ir dar pakepinkite, kol visiškai iškeps ir apskrus. Vyniotinį supjaustykite riekėmis. Skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.