Kiaušinių „Lizdeliai“

Ingredientai: Kiaušiniai - 2 vienetai, Tarkuotas sūris - 4 žiupsneliai.

Atskirkite kambario temperatūros kiaušinių trynius nuo baltymų taip, kad į baltymus nepatektų nė trupučio trynio. Į baltymus įberkite druskos, išplakite iki standžių putų (indas, kuriame plaksite, turi būti visiškai sausas ir be riebalų pėdsakų). Paruoškite 2 silikonines arba paprastas kepimo popieriumi išklotas formeles, sudėkite baltymus, pabarstykite tarkuotu sūriu, o į viduriukus sudėkite po trynį. Kepkite 230 laipsnių temperatūroje apie 6 minutes.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.