Klasikinis „Kuršėnų vyniotinis“ (receptas)

Jums reikės:
Biskvito gamybai:
4 kiaušinių;
4 v. š. cukraus;
4 v. š. miltų.

Įdarui:
180 g kambario temperatūros sviesto;
180 g desertinės varškės;
1/2 indelio saldinto kondensuoto pieno.

Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, o kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Kiaušinius plakite kartu su cukrumi tol, kol masė padvigubės bei taps itin šviesi ir puri.

Tuomet sudėkite miltus ir išmaišykite. Viską gerai išplakite ir vėliau tolygiai paskirstysite paruoštoje skardoje.

Kepkite apie 10 minučių.

Iškepę biskvitą iškart jį suvyniokite su kepimo popieriumi ant kurio buvo kepama bei palikite atvėsti.

Kol vėsta – pagaminkite įdarą. Sviestą išsukite iki purumo, sudėkite varškę ir vėl gerai išplakite. Tuo pačiu metu po truputį pilkite kondensuotą pieną ir tolygiai maišykite.

Išvyniokite atvėsusį biskvitą ir iš lėto atplėškite nuo kepimo popieriaus.

Ištiesinkite jį ir ant viršaus tepkite varškės įdarą.

Tuomet neskubėdami ir per daug nespausdami, suvyniokite biskvitą, išteptą varške ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų.

Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!