Kokosinis tortas „Raffaello“

Kokosinis tortas „Raffaello“ AntAlexStudio | Shutterstock.com

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo! Jis puikiai tiks šventėms, o net ir didelei kompanijai pakaks nedidelio tortuko, nes jis tikrai sotus. 

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 200 g miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 100 ml pieno;
  • 50 g sviesto;
  • 50 g kokosų drožlių;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsneliu druskos. 

Kremui:

  • 400 ml riebios grietinėlės (35% riebumo);
  • 250 g maskarponės;
  • 100 g cukraus pudros;
  • 100 g kokosų drožlių;
  • kelių lašelių vanilės ekstrakto.

Papuošimui:

  • saujos kokosų drožlių;
  • kelių „Raffaello“ saldainių papuošimui. 

Gaminimas:

  1. Biskvito kepimas. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol masė bus puri ir šviesios spalvos. 
  2. Įmaišykite pieną, tirpintą ir kiek atvėsusį sviestą. 
  3. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, įsijokite į skystą masę. 
  4. Įmaišykite kokoso drožles. 
  5. Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą. 
  6. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki kol biskvitas pakils ir bus rusvos spalvos, kepti reikėtų apie 30 min. 
  7. Iškepusį biskvitą atvėsinkite, perpjaukite į dvi dalis. 
  8. Kremo paruošimas. Grietinėlę išplakite iki standumo. 
  9. Kitame inde sumaišykite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Įmaišykite kokoso drožles.
  10. Grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponės sūrio mišinį. Neplakite, bet atsargiai išmaišykite šaukštu ar mentele, nepermaišykite. 
  11. Torto surinkimas. Ant pirmojo biskvito sluoksnio užtepkite didžiąją dalį kremo.
  12. Uždėkite antrą biskvito sluoksnį ir likusį kremą paskirstykite ant viršaus ir šonų.
  13. Torto viršų ir šonus apibarstykite ir rankomis lengvai įspauskite kokoso drožles. Papuoškite „Raffaello“ saldainiais. 
  14. Paruoštą tortą šaldytuve palaikykite bent kelias valandas, o geriausia palaikyti pernakt, kad sustingtų kremas, suminkštėtų biskvitas. 

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.