Kokosinis tortas „Raffaello“
AntAlexStudio | Shutterstock.com
Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo! Jis puikiai tiks šventėms, o net ir didelei kompanijai pakaks nedidelio tortuko, nes jis tikrai sotus.
Jums reikės:
Biskvitui:
- 200 g miltų;
- 200 g cukraus;
- 4 didelių kiaušinių;
- 100 ml pieno;
- 50 g sviesto;
- 50 g kokosų drožlių;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsneliu druskos.
Kremui:
- 400 ml riebios grietinėlės (35% riebumo);
- 250 g maskarponės;
- 100 g cukraus pudros;
- 100 g kokosų drožlių;
- kelių lašelių vanilės ekstrakto.
Papuošimui:
- saujos kokosų drožlių;
- kelių „Raffaello“ saldainių papuošimui.
Gaminimas:
- Biskvito kepimas. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki kol masė bus puri ir šviesios spalvos.
- Įmaišykite pieną, tirpintą ir kiek atvėsusį sviestą.
- Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, įsijokite į skystą masę.
- Įmaišykite kokoso drožles.
- Tešlą supilkite į sviestu pateptą kepimo formą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki kol biskvitas pakils ir bus rusvos spalvos, kepti reikėtų apie 30 min.
- Iškepusį biskvitą atvėsinkite, perpjaukite į dvi dalis.
- Kremo paruošimas. Grietinėlę išplakite iki standumo.
- Kitame inde sumaišykite maskarponės sūrį su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Įmaišykite kokoso drožles.
- Grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponės sūrio mišinį. Neplakite, bet atsargiai išmaišykite šaukštu ar mentele, nepermaišykite.
- Torto surinkimas. Ant pirmojo biskvito sluoksnio užtepkite didžiąją dalį kremo.
- Uždėkite antrą biskvito sluoksnį ir likusį kremą paskirstykite ant viršaus ir šonų.
- Torto viršų ir šonus apibarstykite ir rankomis lengvai įspauskite kokoso drožles. Papuoškite „Raffaello“ saldainiais.
- Paruoštą tortą šaldytuve palaikykite bent kelias valandas, o geriausia palaikyti pernakt, kad sustingtų kremas, suminkštėtų biskvitas.