Kopūstų pyragas

Ingredientai: Miltai - 200 gramų, Kefyras - 150 mililitrų, Majonezas - 100 mililitrų, Kiaušiniai - 3 vienetai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kopūstas - 500 gramų, Morka - 1 vienetas, Druska - 1 žiupsnelis, Aliejus - 5 valgomieji šaukštai, Citrinos sult.

Labai gerai išplakite kiaušinius, kefyrą, majonezą, druską, sodą ir miltus. Gausite gan tirštą, bet tekančią tešlą. Kopūstą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su tarkuota morka ir pakepinkite iki kol suminkštės. Pagardinkite druska, citrinos sultimis, kitais mėgiamais prieskoniais. Kepimo formą patepkite aliejumi, apiberkite miltais. Supilkite pusę tešlos, tuomet sudėkite kopūstų įdarą ir supilkite likusią tešlą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. - valandą. Šį pyragą tinka tiekti su sultiniu ar grietine.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.