Kopūstų pyragas
Ingredientai: Miltai - 200 gramų, Kefyras - 150 mililitrų, Majonezas - 100 mililitrų, Kiaušiniai - 3 vienetai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Kopūstas - 500 gramų, Morka - 1 vienetas, Druska - 1 žiupsnelis, Aliejus - 5 valgomieji šaukštai, Citrinos sult.
Labai gerai išplakite kiaušinius, kefyrą, majonezą, druską, sodą ir miltus. Gausite gan tirštą, bet tekančią tešlą. Kopūstą smulkiai supjaustykite, sumaišykite su tarkuota morka ir pakepinkite iki kol suminkštės. Pagardinkite druska, citrinos sultimis, kitais mėgiamais prieskoniais. Kepimo formą patepkite aliejumi, apiberkite miltais. Supilkite pusę tešlos, tuomet sudėkite kopūstų įdarą ir supilkite likusią tešlą. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. - valandą. Šį pyragą tinka tiekti su sultiniu ar grietine.