Kopūstų salotos
Ingredientai: Baltas kopūstas - 500 gramai, Raudonas kopūstas - 250 gramai, Razinos - 50 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Majonezas - 200 gramai, Petražolės - 2 žiupsneliai, Prieskoniai - 1 žiupsnelis.
Baltagūžį ir raudongūžį kopūstą reikia nuplauti, nusausinti, supjaustyti siauromis ir trumpomis juostelėmis, pabarstyti druska ir palikti atskiruose induose 2 val. Svogūną nulupkite, nuplaukite ir sukapokite, petražoles nuplaukite, apsausinkite ir supjaustykite. Išspauskite kopūstus, sumaišykite. Sudėkite svogūną ir nuplautas razinas, pabarstykite pagal skonį pipirais. Galiausiai įmaišykite majonezo ir žalumynų, palikite šaldytuve valandai arba dviems ir patiekite. Pastaba: žalumynai nebūtini, skanu ir razinas pakeitus kepintais riešutais.