Kotletai su omleto įdaru

Ingredientai: Kiaulienos faršas - 400 gramų, Kiaušiniai - 3 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Pienas - 2 valgomieji šaukštai, Pomidoras - 1 vienetas, Krapai, petražolės - 1 pundelis, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus (kepimui, skardai patepti) - 3 va.

Pirmiausiai paruoškite omletą. 2 kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska, pipirais. Įmaišyti smulkiai pjaustytą pomidorą (skysčio perteklių truputį nuspauskite) ir smulkiai sukapotus žalumynus. Omletą iškepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, ant nedidelės ugnies, uždengę dangčiu. Omletui atvėsus jį supjaustykite juostelėmis, juosteles susukite. Šie suktinukai ir bus kotletų įdaras. Paruoškite faršą kotletams. Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, įmuškite 1 likusį kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais. Žinoma, faršą kotletams galite ruošti ir kitaip, naudoti kitus patinkančius prieskonius. Iš faršo suformuokite paplotėlį, į jo centrą dėkite omleto suktinuką, gerai užspauskite. Kotletus sudėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Jeigu norite kepimo pabaigoje galite įpilti mėgiamo padažo, kad kotletai pasitroškintų. Puiki idėja pietums!

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Skelbimai

55,00 €
36 | 23,3 cm | 3 - 3½
25,00 €
40 | 12 | M