Kotletai su omleto įdaru
Ingredientai: Kiaulienos faršas - 400 gramų, Kiaušiniai - 3 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Pienas - 2 valgomieji šaukštai, Pomidoras - 1 vienetas, Krapai, petražolės - 1 pundelis, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus (kepimui, skardai patepti) - 3 va.
Pirmiausiai paruoškite omletą. 2 kiaušinius išplakite su pienu, pagardinkite druska, pipirais. Įmaišyti smulkiai pjaustytą pomidorą (skysčio perteklių truputį nuspauskite) ir smulkiai sukapotus žalumynus. Omletą iškepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, ant nedidelės ugnies, uždengę dangčiu. Omletui atvėsus jį supjaustykite juostelėmis, juosteles susukite. Šie suktinukai ir bus kotletų įdaras. Paruoškite faršą kotletams. Faršą sumaišykite su labai smulkiai sukapotu svogūnu, įmuškite 1 likusį kiaušinį, pagardinkite druska, pipirais. Žinoma, faršą kotletams galite ruošti ir kitaip, naudoti kitus patinkančius prieskonius. Iš faršo suformuokite paplotėlį, į jo centrą dėkite omleto suktinuką, gerai užspauskite. Kotletus sudėkite į aliejumi pateptą skardą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Jeigu norite kepimo pabaigoje galite įpilti mėgiamo padažo, kad kotletai pasitroškintų. Puiki idėja pietums!