Kriaušės tešloje
Ingredientai: Kriaušės - 4 vienetai, Sluoksniuota tešla - 800 gramai, Vanduo - 4 stiklinės, Cukrus - 2 stiklinės, Medus - 1 stiklinė, Citrina - 0.5 vieneto, Vanilės ankštis - 1 vienetas, Cinamono lazdelės - 3 vienetai, Gvazdikėliai - 8 vienetai.
Nulupkite kriaušes. Supilkite į puodą vandenį, sudėkite medų ir cukrų, užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai cukrus ištirps, sudėkite kriaušes, vanilės ankštį, pusę citrinos, gvazdikėlius ir cinamoną. Virkite, kol kriaušės suminkštės tiek, kad galėtumėte lengvai persmeigti pagaliuku (20-40 minučių). Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išvirusias kriaušes išgriebkite ir šiek tiek atvėsinkite. Tešlą supjaustykite juostelėmis ir apsukite jomis kriaušes. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite 15-20 minučių, kol gražiai pagels. Sirupą vėl užvirinkite ir supilkite į lėkštę, tada sudėkite kriaušes.