Kriaušių džemas

Ingredientai: Kriaušės - 2 kilogramai, Cukrus - 3 stiklinės, Citrina - 0.5 vieneto, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Muskato riešutas - 0.5 arbatinio šaukštelio.

Iš kriaušių pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais. Odelės nelupkite, nes joje daug tirštinančio pektino. Kubelius sumaišykite su iš citrinos išspaustomis sultimis, cukrumi, muskato riešutu. Užvirinkite ir maišant mediniu šaukštu, ant nedidelės ugnies virkite apie 40 min. Tuomet nukelkite nuo ugnies, sudėkite vanilinį cukrų, išmaišykite, sutrinkite maisto smulkintuvu. Grąžinkite ant ugnies, virkite iki užvirimo ir karštą džemą sudėliokite į iškaitintus stiklainius, užsukite steriliais dangteliais, apverskite, šiltai apklokite ir palikite lėtai atvėsti. Kriaušių džemą siūlome gardinti muskato riešutu, tačiau galite naudoti ir kitus prieskonius, pavyzdžiui, gvazdikėlius, cinamoną, kardamoną (jeigu naudojate nemaltus prieskonius, tai juos po virimo, prieš pertrinimą išimkite).

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.