Kuo pagardinti vandenį? 15 gaivinančio skonio derinių
5 second Studio | Shutterstock.com
Nepavyksta išgerti pakankamai vandens? Turime gardų, kvapnų ir spalvotą sprendimą - paskaninkite vandenį įvairiais vaisių, daržovių, prieskonių mišiniais!
Pasiruošti paskaninto vandens tikrai nesunku - tereikia vakare į grafiną ar didelį butelį sudėti pasirinktus pagardus, juos užpilti vandeniu ir palikti porai valandų ar pernakt, kad skoniai pasiskirstytų. Tą patį daržovių, vaisių, prieskonių mišinį galima vėl užpilti vandeniu dar 2-3 kartus, vėliau vandens skonis vis silpnės ir reikės pasiruošti šviežius pagardus.
Vandenį galima gardinti:
- Žolelėmis: rozmarinai, čiobreliai, mėtos, bazilikai, kalendra, petražolės.
- Prieskoniais: cinamono lazdelės, kardamono sėklos, imbieras, kmynai, vanilės ankštys.
- Valgomos gėlės (tinka tik pačių arba patikimų augintojų augintos, nepurkštos agresyviais pesticidais, herbicidais ir pan.): rožės, levandos, citrusinių medžių žiedai, kinrožės, našlaitės.
- Vaisiai ir uogos: melionai, tropiniai vaisiai, citrusiniai vaisiai, obuoliai, kriaušės.
- Daržovės: agurkai, salierai, morkos, pankoliai.
15 skanių sveikų pagardinto vandens receptų
- Mėtos + citrina + mėlynės
- Citrusiniai vaisiai + petražolės
- Žalieji obuoliai + avietės + rozmarinas
- Ananasas + agurkas + mėtos
- Kiviai + gervuogės
- Obuoliai + cinamono skiltelės
- Rožių žiedlapiai + avietės
- Mango + ananasas + mėtos
- Citrina + levandos
- Žaliosios citrinos + imbieras
- Apelsinai + kardamonas + cinamono lazdelės, gvazdikėliai
- Vanilės ankštis (sėklytes pašalinkite) + bazilikai + braškės
- Pankolis + kriaušė
- Melionas + bazilikai
- Agurkai + bazilikai + mėlynės