Lašišos, burokėlių ir kreminio sūrio užtepėlė

Lašišos, burokėlių ir kreminio sūrio užtepėlė Mariontxa | Shutterstock.com

Ši užtepėlė ne tik skani, bet ir labai dailiai atrodo, tad ji tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Užtepėlę tiekite su duona, skrebučiais, duoniukais ar krekeriais. Taip pat galite padaryti suktinukus su lavašu ar lietiniais.

Jums reikės:

  • 200 g kreminio sūrio;
  • 100 g rūkytos lašišos;
  • 100 g virtų burokėlių;
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • pagal skonį druskos, pipirų, smulkintų krapų.

Gaminimas:

  1. Lašišą, burokėlius, citrinos sultis sutrinkite maisto smulkintuve.
  2. Sudėkite kreminį sūrį, smulkintus krapus ir sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Pagardinkite druska, pipirais.
  4. Užtepėlę sudėkite į indelį ir valandą palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų skoniai.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.