Lašišos, burokėlių ir kreminio sūrio užtepėlė

Lašišos, burokėlių ir kreminio sūrio užtepėlė Mariontxa | Shutterstock.com

Ši užtepėlė ne tik skani, bet ir labai dailiai atrodo, tad ji tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Užtepėlę tiekite su duona, skrebučiais, duoniukais ar krekeriais. Taip pat galite padaryti suktinukus su lavašu ar lietiniais.

Jums reikės:

  • 200 g kreminio sūrio;
  • 100 g rūkytos lašišos;
  • 100 g virtų burokėlių;
  • 2 šaukštų citrinos sulčių;
  • pagal skonį druskos, pipirų, smulkintų krapų.

Gaminimas:

  1. Lašišą, burokėlius, citrinos sultis sutrinkite maisto smulkintuve.
  2. Sudėkite kreminį sūrį, smulkintus krapus ir sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Pagardinkite druska, pipirais.
  4. Užtepėlę sudėkite į indelį ir valandą palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų skoniai.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!