Lavašo traškučiai su sūriu

Ingredientai: Lavašas - 4 vienetai, Kiaušinis - 1 vienetas, Grietinė - 200 gramų, Kietasis sūris - 150 gramų, Česnakas - 2 skiltelės, Druska, pipirai, žalumynai, kiti prieskoniai - 1 žiupsnelis.

Lavašą supjaustykite juostelėmis, kvadratėliais ar trikampėliais. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuokite. Sumaišykite aptepą: grietinę išmaišykite su šiek tiek išplaktu kiaušiniu, berkite druskos, patinkančių prieskonių, prieskoninių žolelių, įspauskite česnako. Gerai išmaišykite. Kiekvieną lavašo gabaliuką aptepkite pasiruoštu aptepu. Pabarstykite sūriu. Lavašo traškučius kepkite gerai įkaitintoje (iki 180°C) orkaitėje apie 10-15 min. Iki kol išsilydys sūris ir šiek tiek apskrus. Labai skanūs ir lengvai paruošiami traškučiai, kurių skonį lengva keisti renkantis skirtingus prieskonius, sūrius ar jų mišinius. Puikūs tiek karšti, tiek ir šalti.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.