Lazanija su špinatais ir varške
Ingredientai: Varškė - 400 gramai, Lazanijos lakštai - 250 gramai, Svogūnai - 2 vienetai, Špinatai - 250 gramai, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Pienas - 500 mililitrai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Pomidorų pasta - 1 pakelis,.
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite. Pakepinkite svieste ir į keptuve sudėkite špinatus. Viską išmaišykite. Kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite. Apkepintus produktus sudėkite į varškę. Išmaišykite. Sudėkite pusę tarkuoto sūrio, įmuškite kiaušinius, prieskonius ir supjaustytus žalumynus. Išmaišykite. Ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus, maišykite ir pakepkite taip 1 minutę. Nenustokite maišyti ir supilkite pieną. Šiek tiek pavirkite, kad padažas sutirštėtų. Pabarstykite druskos ir pipiriukų. Kepimo indą padenkite pomidorų pasta. Uždėkite sluoksnį lazanijos lakštų. Tuomet pusę varškės įdaro. Tuomet dėkite antrą sluoksnį lakštų ir vėl varškę. Jums reikės ir trečio lazanijos lakštų sluoksnio. Ant viršaus užpilkite padažą ir pabarstykite likusią pusę sūrio. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių 40-50 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimkite.